Egy krém minden aprop(op)óra

Amikor az első kisfiam megszületett, még nem is tudtam milyen szerencsés vagyok, hogy nem voltak tejkiütései, sem piros popó, csodás bőre van a mai napig. A hozzátáplálás természetesen megváltoztatta a dolgokat, de akkor sem volt vészes a helyzet, ráadásul tudtam követni, hogy milyen étel okozta a pirosságot.

A második lurkó is tökéletes kis gőzgombóc, de picit érzékenyebb a bőre. A férjem ekcémás kiskora óta, és ez a hajlam is öröklődött nála. Nem vagyok egy feleslegesen kenegetős fajta, de neki kellett, és az ismert szürke tégelyes krémet nem mertem sokat használni - a testvére nagyobb volt már, amikor neki kellett. Nagyon agresszívnak éreztem egy újszülött bőrének, de használt. Viszont én nem voltam kibékülve ezzel a megoldással, inkább kerestem valami kevésbé agresszív krémet, ami segít az ekcémás foltoknak és piros popsinak is.

A VeraNatura Shea vajas popóbalzsam kézzel készített krém, ami csupa finom bio összetevővel, enyhén citrusos illatával egy csoda! (Arról nem is beszélve, hogy mindig mosolygok a nevén, nálunk a „popómopó” napi szinten előforduló családi-szó, a pónilópopó-lopó versikéről nem is beszélve.) Én a lanolinos panthenolos verziót használom, de van méhviaszos levendulás kivitelben is. Első használatnál meglepődtem, mert egészen viaszos állagú, de a kézmelegtől puha és kenhető lesz – túl melegben nem is ajánlott hosszan tárolni.

A rengeteg bio vaj és olaj (shea/kókusz/mangó/kakaó, ligetszépemag olaj, sárgabarackmag olaj, levendula) szuper csapat, mivel gyulladáscsökkentő, regeneráló és nyugtató hatású, a panthenolnak pedig sebgyógyító ereje is van. Akár a nap miatt kipirosodott bőrre is lehet kenni, így a nagytesó tarkója is kapott belőle egy hiányosan napolajozott homokozás után…

A kánikula és pelenka kombináció kikészítette a pici bőrét is, így kapott jócskán puszit és popókrémet is. Mivel nem agresszív, a krémet egész testre is lehet kenni, nem is fogtam vissza magam, nagy élvezettel használom mindenre: a kis gőzgombóc a füle mögött lévő piros foltra is kapott a krémből, bevallom, hogy a könyökömre is ezt kenem, de még a férjem kisujjára is jutott belőle.

De ami a lényeg, hogy értelme is van a kenegetésnek, pikkpakk elmulasztotta a piros kiütéseket a pelus alatt, és bár az ekcémás helyekre sűrűbben kell kennem, enyhíti és elmulasztja a száraz foltokat, és legalább még csak emiatt van vaj a füle mögött...

Mivel nem folyékony krém állagú, nem tudom olyan könnyen pazarolni, ráadásul egész sor krémet spórolok meg utazásnál is, elég ha ez nálam van a pelenkázó táskában - biztos, hogy elég lesz minden problémás (kis) felületre.

A VeraNatura Shea vajas popóbalzsama itt rendelhető meg!

 

Nyitvatartás:
Hétfő: 7.00-16.30
Kedd: 9.30-19.00 
Szerda, Csütörtök: 9.30-16.30
Péntek, Szombat , Vasárnap: Zárva
Mobil: +36 70 20 30 204
Telefonszám: +36 1 3 520 789
Email: info@momandbeauty.hu