Kimosható pamutkorongok a környezettudatos arctisztításért

A saját egészségünk iránt mutatott tudatosság az első lépés, amit általában az követ, hogy elkezdünk a környezetünkre is jobban figyelni. Nálam legalábbis így volt, éppen ezért egyre nagyobb szerep jut mostanában a zero waste, vagyis a hulladékmentes életformának. Ne gondolj semmi extrém dologra, a szemetünk nem fér el egy kiürült lekváros üvegben, de azért vászonzsák például mindig van nálam a vásárlásokhoz és a szemetet is szelektíven gyűjtöm. Nemrég pedig újabb területen tudtam lépést tenni a hulladékmentesség felé, ez pedig a szépségápolás.

Mindig bűntudat fogott el az esti arctisztítás után, ugyanis 3-4 vattakorongot dobtam a szemétbe. Azon gondolkoztam, hogy milyen jó lenne ezt kiváltani valamivel és eldobható vatta helyett egy mosható megoldást találni. El is kezdtem kutakodni az interneten, ám sikertelen voltam. Ekkoriban tértem be a Mom&Beauty üzletébe, ahol megpillantottam a kis pamutzsákba zárt, színes korongokat. Hurrá, hát mégis van megoldás!

A Purple Turtle Bag korongjaiban az a nagyszerű, hogy használat után kimoshatók a mosógépben, így nem kerülnek a szemétbe, hanem még sok alkalommal tisztíthatjuk velük az arcunkat.  Egyik oldala frottír, ami tisztítás körben kellemesen masszírozza az arcbőrt, a másik oldala pedig vidám mintájú pamut. Most már 2-3 hónapja használom őket és sokkal jobb kedvvel állok így az esti arctisztítási rutin elé!

Én két részre osztottam a zsákban található korongokat: az egyikkel csak az arcbőrömet tisztítom, mert ezek a korongok mosás után tisztábbak maradnak, míg a másik részével a sminkemet távolítom el. A szemfesték nyomot hagy a korongokon, teljesen még nem sikerült kimosnom belőlük, de ez inkább csak esztétikai kérdés, a későbbi sminkeltávolítást nem befolyásolja. És az életszerűség kedvéért elárulom, hogy a vattakorongok sem tűntek el teljesen a fürdőszobánkból, mert a rúzsomat inkább azokkal törlöm le, így azonban körülbelül a tizedére csökkent a kukában landoló vattakorongok száma. Sikerélményt és egy kis vidámságot visznek a fürdőszobába ezek a pamutkorongok, amiknek minden környezettudatos otthonban ott a helyük!

A Purple Turtle Bag Arclemosó korongokat itt tudod megrendelni!

 

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00-16.30
Kedd: 9.30-19.00 
Szerda, Csütörtök: 9.30-16.30
Péntek, Szombat , Vasárnap: Zárva
Mobil: +36 70 20 30 204
Telefonszám: +36 1 3 520 789
Email: info@momandbeauty.hu